Ik schrijf me fit

Het nieuwe jaar begint goed met de schrijfopdrachten van Schrijven Online. Schrijf je fit met de Januari Schrijfmaand, elke week twee korte schrijfopdrachten, ja daar doe ik aan mee.

Inmiddels heb ik twee opdrachten gedaan en drie inzendingen ingestuurd. De reacties van de schrijfcoach zijn positief, een goede motivatie om er mee door te gaan.

In deze ‘blog’ wil ik het Elfje plaatsen dat ik voor de eerste opdracht heb gemaakt. Een elfje is een soort dichtvorm, eigenlijk bedoeld om kinderen op school te stimuleren om gedichtjes te maken en te lezen. Een elfje bestaat uit 11 woorden, verdeeld over 5 regels. De eerste regel bestaat uit 1 woord, de tweede uit 2 woorden, de derde uit 3, de vierde uit 4 en de laatste weer uit 1 woord. Het hoeft niet te rijmen en het maakt niet uit hoeveel lettergrepen zo’n woord heeft. Het laatste woord wordt wel de bom genoemd. Dit is een omslag in het gedicht; je bekijkt wat je daarvoor geschreven hebt op een andere manier (even gekopieerd en geplakt uit een eerdere blog).

Elf2
Sprankelend,
zo bevlogen
in haar passie
naar een onbereikbare liefde.
Gekwetst.