Sinterklaas

“Sint liep heel lang na te denken
Wat hij Miranda eens zou willen … ” kleurplaat sintklein

Oké, om daar een rijmwoord voor te bedenken dat lukt iedereen nog wel. Maar lukt het jou om een heel sinterklaasgedicht op rijm te maken? En dan zo dat het helemaal van toepassing is op de persoon waar je het voor maakt of past bij de surprise?

Als kind vond ik de tijd rond sinterklaas heel erg leuk. Voor bijna de hele familie maakte ik de gedichtjes. Lang, kort, ludiek, serieus maar altijd netjes op rijm. Een paar jaar geleden zat ik in de trein zo’n gedicht te schrijven. Een van mijn medereizigers keek belangstellend toe. Toen hij de trein uit ging zei hij tegen mij: ‘Goh, ik wou dat ik dat kon, zo even snel zo’n sinterklaasgedicht schrijven. Ik doe daar zo veel langer over.’ Misschien is het een gave, misschien een kwestie van geluk. Het hoort ook zeker bij tekstschrijven.
Onder de low-budgettarieven staat het gelegenheidsgedicht genoemd. Een sinterklaasrijmpje is dat natuurlijk ook. Ik ben zeker Sinterklaas niet, maar wil je best iets cadeau doen. Als je een gedicht op maat wilt, passend bij de surprise en de persoon die het zal ontvangen, dan zijn de eerste 10 zinnen gratis. Wil je een langer gedicht, dan is er over de prijs goed te praten. Neem dan gewoon even contact met me op. Wees er snel bij, want ik heb wel een limiet: maximaal 5 gedichtjes per dag.

Bij de downloads vind je een paar gedichtjes die je zo kunt downloaden en mag gebruiken. Er zullen de komende weken meer gedichten op de downloadpagina verschijnen. Neem dus gerust later nog eens een kijkje als er nu niets voor je bij zit.

26-11-2015